Αγίου Γεωργίου 2 | Χαϊδάρι

Απόστημα

Το απόστημα μπορεί να προκαλέσει οίδημα (πρήξιμο) των ούλων και του προσώπου, αν δεν θεραπευτεί. Μην το αφήσετε αν νοιώσετε την παραμικρή ενόχληση!

ΑΝΑΛΥΤΙΚΑ

Όταν η κοιλότητα που δημιούργησε η τερηδόνα μεγαλώσει αρκετά, ο πολφός καταστρέφεται αφήνοντας στη θέση του ένα άδειο χώρο μέσα στο δόντι. Τα βακτήρια από το στόμα μπορούν να εισέλθουν στο δόντι και να προκαλέσουν λοίμωξη (γνωστή και ως απόστημα) στην άκρη της ρίζας του δοντιού (ακρορρίζιο). Η λοίμωξη τελικά περνάει από τη ρίζα του δοντιού μέσω του ακρορριζίου στο κόκαλο και απλώνεται δημιουργώντας μια στρογγυλή περιοχή γεμάτη από μικροοργανισμούς την οποία μπορούμε να τη δούμε ακτινογραφικά. Συνήθως από το απόστημα προκαλείται πολύ δυνατός πόνος.

Ο πονόδοντος που δημιουργείται από το απόστημα διαρκεί συνήθως για μεγάλη περίοδο και είναι εντονότερος κατά τη διάρκεια της μάσησης των τροφών. Το απόστημα μπορεί να προκαλέσει οίδημα (πρήξιμο) των ούλων και του προσώπου, αν δεν θεραπευτεί.

Συμβουλές

  • Ο οδοντίατρος μπορεί να σώσει ένα δόντι με απόστημα με την ενδοδοντική θεραπεία (απονεύρωση).
  • Δεν μπορείτε να γνωρίζετε αν έχετε απόστημα, καθώς υπάρχει περίπτωση να μην εμφανίζει πόνο.

ΣΑΣ ΠΕΡΙΜΕΝΟΥΜΕ ΑΠΟ ΚΟΝΤΑ

Επιλέξτε το Ιατρείο που σας εξυπηρετεί, την ημέρα και την ώρα και θα επικοινωνήσουμε άμεσα μαζί σας για να επιβεβαιώσουμε και να κλείσουμε το ραντεβού μας το συντομότερο δυνατόν.

ΚΛΕΙΣΤΕ ΡΑΝΤΕΒΟΥ

!
!
!
!
ΑΚΥΡΩΣΗ
Style switcher

Choose color style