Αγίου Γεωργίου 2 | Χαϊδάρι

Ξηροστομία

Υπάρχουν πολλοί διαφορετικοί λόγοι που κάποια άτομα παρουσιάζουν ξηροστομία, ευτυχώς όμως υπάρχουν τρόποι για να ανακουφιστούν από τα συμπτώματα της ξηροστομίας και να προλάβουν τα προβλήματα που μπορεί να προκαλέσει στα δόντια.

ΑΝΑΛΥΤΙΚΑ

Ξηροστομία είναι η κατάσταση ξηρότητας του στόματος. Ένα ξηρό στόμα είναι περισσότερο επιρρεπές σε παθήσεις του στόματος, όπως η τερηδόνα, και προκαλεί προβλήματα στα άτομα που φορούν οδοντοστοιχίες. Υπάρχουν πολλοί διαφορετικοί λόγοι που κάποια άτομα παρουσιάζουν ξηροστομία. Παρ'όλα αυτά, υπάρχουν τρόποι για να ανακουφιστούν από τα συμπτώματα της ξηροστομίας και να προλάβουν τα προβλήματα που μπορεί να προκαλέσει στα δόντια.

Τα συμπτώματα που εμφανίζονται είναι ξηρό στόμα, αίσθημα καύσου, άσχημη αναπνοή. Επίσης, οι οδοντοστοιχίες χαλαρώνουν και προκαλούν πληγές, δυσκολίες στην κατάποση και συχνά πολλαπλές τερηδόνες.

Μερικά φάρμακα μπορούν να προκαλέσουν ξηροστομία ως παρενέργεια, ειδικά αυτά που δίνονται για τις θεραπείες της κατάθλιψης ή της υψηλής πίεσης. Επίσης, συγκεκριμένες παθήσεις που επηρεάζουν την λειτουργία των σιελογόνων αδένων μπορούν να προκαλέσουν ξηροστομία, λόγω της μικρής παραγωγής σάλιου από τους αδένες.

Η συστηματική ενυδάτωση του στόματος με υγρά μπορεί να βοηθήσει στην ανακούφιση των συμπτωμάτων. Επίσης, οι οδοντίατροι μπορούν να βοηθήσουν δίνοντας υποκατάστατα σάλιου (σε μορφή spray ή καραμελών).

ΣΑΣ ΠΕΡΙΜΕΝΟΥΜΕ ΑΠΟ ΚΟΝΤΑ

Επιλέξτε το Ιατρείο που σας εξυπηρετεί, την ημέρα και την ώρα και θα επικοινωνήσουμε άμεσα μαζί σας για να επιβεβαιώσουμε και να κλείσουμε το ραντεβού μας το συντομότερο δυνατόν.

ΚΛΕΙΣΤΕ ΡΑΝΤΕΒΟΥ

!
!
!
!
ΑΚΥΡΩΣΗ
Style switcher

Choose color style