Αγίου Γεωργίου 2 | Χαϊδάρι

Περιστεφανίτιδα

Η περιστεφανίτιδα είναι η φλεγμονή των ούλων γύρω από τη μύλη του δοντιού.

ΑΝΑΛΥΤΙΚΑ

Τα ημιέγκλειστα δόντια (αυτά τα οποία δεν έχουν ανατείλει πλήρως), κυρίως φρονιμίτες, καλύπτονται στο ένα τους μέρος από ούλα. Τα ούλα αυτά, λόγω θέσης, λειτουργούν ως καλύπτρα, εγκλωβίζοντας συχνά μικροοργανισμούς και υπολείμματα τροφών μεταξύ ούλου και ημιέγκλειστου δοντιού, με αποτέλεσμα τη φλεγμονή των ούλων και μερικές φορές τον τερηδονισμό του ημιέγκλειστου δοντιού.

Κατά τη διάρκεια της φλεγμονής νιώθετε έντονο πόνο και αυτός είναι συχνά ο λόγος για τον οποίο σπεύδετε στον οδοντίατρο, οίδημα (πρήξιμο) και μπορεί να έχετε κακοσμία.

Ο οδοντίατρος, αφού εξετάσει προσεκτικά την περιοχή και καθαρίσει από τυχόν υπολείμματα εγκλωβισμένων τροφών, θα εφαρμόσει τα κατάλληλα σκευάσματα τοπικής αντισηψίας.

Μετά το πέρας της φλεγμονής, καλό θα ήταν να επισκεφτείτε ξανά τον οδοντίατρο και να αποφασίσετε αν θα αφαιρέσετε τη καλύπτρα του δοντιού (το ούλο πάνω από το δόντι, ώστε να είναι προσπελάσιμο στην οδοντόβουρτσα) ή θα προβείτε σε εξαγωγή του φρονιμίτη.

ΣΑΣ ΠΕΡΙΜΕΝΟΥΜΕ ΑΠΟ ΚΟΝΤΑ

Επιλέξτε το Ιατρείο που σας εξυπηρετεί, την ημέρα και την ώρα και θα επικοινωνήσουμε άμεσα μαζί σας για να επιβεβαιώσουμε και να κλείσουμε το ραντεβού μας το συντομότερο δυνατόν.

ΚΛΕΙΣΤΕ ΡΑΝΤΕΒΟΥ

!
!
!
!
ΑΚΥΡΩΣΗ
Style switcher

Choose color style