Δεμερτζή 10 - 12 | Κερατσίνι
Βρυούλων 73 | Αιγάλεω

Υπεραιμία Πολφού

Η εύρεση και εξαφάνιση του αιτίου που κάνει τα δόντια ευαίσθητα στα διάφορα ερεθίσματα (π.χ. καθαρισμός τερηδόνας) είναι ο καλύτερος τρόπος αντιμετώπισης της υπεραιμίας.

ΑΝΑΛΥΤΙΚΑ

Με τον όρο υπεραιμία του πολφού εννοούμε την αύξηση της κυκλοφορίας του αίματος στα αγγεία που βρίσκονται μέσα στο δόντι εξαιτίας κάποιου ερεθίσματος (π.χ. τερηδόνα). Αυτή η αυξημένη ροή προκαλεί αύξηση του όγκου των αγγείων, με αποτέλεσμα να πιέζονται τα παρακείμενα νεύρα και να προκαλείται πόνος. Με την διακοπή του ερεθίσματος παύει και η υπεραιμία και συνεπώς και ο πόνος.

Η υπεραιμία του πολφού δεν αποτελεί νόσο, αλλά μια πρώιμη αντίδραση του δοντιού σε διάφορα εξωτερικά ερεθίσματα. Τέτοια ερεθίσματα μπορεί να είναι η τερηδόνα, ο τραυματισμός του δοντιού από κάποιο κτύπημα ή κάποια εργασία που έγινε στο δόντι (σφράγισμα, τρόχισμα για να μπει κάποια θήκη, κλπ). Η αντίδραση του δοντιού συνίσταται στην αύξηση της κυκλοφορίας του αίματος (υπεραιμία) στα αγγεία που βρίσκονται μέσα στο δόντι, με αποτέλεσμα αυτά να αυξάνουν σε όγκο, να πιέζουν τα παρακείμενα νεύρα και να προκαλείται πόνος. Η υπεραιμία και συνεπώς ο πόνος σταματά άμεσα με την διακοπή του ερεθίσματος.

ΣΑΣ ΠΕΡΙΜΕΝΟΥΜΕ ΑΠΟ ΚΟΝΤΑ

Επιλέξτε το Ιατρείο που σας εξυπηρετεί, την ημέρα και την ώρα και θα επικοινωνήσουμε άμεσα μαζί σας για να επιβεβαιώσουμε και να κλείσουμε το ραντεβού μας το συντομότερο δυνατόν.

ΚΛΕΙΣΤΕ ΡΑΝΤΕΒΟΥ

!
!
!
!
ΑΚΥΡΩΣΗ
Style switcher

Choose color style